Spybot

Nog geen beoordelingen
officiële website Fratis

beschrijving

Spybot is een gratis anti-spyware en anti-virus programma voor Microsoft Windows gebruikers. Het programma scant de harde disk en het RAM geheugen op de computer op zoek naar kwaadaardige programma’s en verwijdert dit van het systeem.

Functionaliteiten

Spybot of meer volledig Spybot – Search & Destroy heeft naast de functionaliteiten om spyware en adware op te sporen en onschadelijk te maken nog veel andere nuttige functionaliteit om de veiligheid van de computer te bewaken. Het programma heeft een complete database van kwaadaardige software die het snel kan opsporen op de computer van de gebruiker. Niet alleen de systeembestanden, maar ook bestanden uit het geheugen van de computer kunnen realtime gescant en opgeschoond worden. Ook bestanden op netwerk gedeelde folders kunnen door het programma gechecked worden.
Met ‘Startup Tool’s kan de gebruiker instellen welke folders of bestanden het eerst gechecked moeten worden. Het kan ook ingesteld worden dat het programma direct als de computer online is met zoeken en opruimen begint. Spybot repareert ook de systeembestanden voor de registry, winsock LSPs, ActiveX objecten, browser hijackers, computer cookies, homepage hijackers and keyloggers, Trojaanse paarden, spybots en andere kwaadaardige bestanden. Er is een wekelijks update beschikbaar voor de gratis versie van het progeramma.
Spybot – Search & Control is beschikbaar voor alle versies van Windows beginnend bij Windows 95. De website van Safer Networking biedt 24/7 online support aan voor gebruikers van Spybot – Search & Destroy. Er zijn geen handleidingen op de site beschikbaar, alleen een uitgebreid overzicht van alle functionaliteiten per versie van het programma. Er is wel een uitgebreid forum beschikbaar voor Spybot gebruikers en fans. Hier wordt kennis uitgewisseld en ook gewerkt aan het verder verbeteren en up to date houden van het programma. Het programma heeft verschillende prijzen gewonnen van belangrijke computer tijdschriften, waaronder de Editor’s Choice van PC Magazine en PC User. Aanbevolen wordt het programma onder meer door de Wall Street Journal, The Guardian, MSNBC en CNN.

Vergelijking

Vergeleken met andere programma’s die de computer scannen op kwaadaardige software en deze onschadelijk maken, biedt Spybot – Search & Control betrouwbare oplossingen. Vergeleken met niet-gratis programma’s zoals Spyhunter en Spy Sweeper, biedt het programma minder mogelijkheden maar vergeleken met gratis programma’s zoals Windows Defender en AVG AntiSpyware is Spybot Search & Destroy één van de topprogramma’s.

Conclusie

Voor Microsoft Windows gebruikers is Spybot – Search & Control een goed en gratis programma om de veiligheid van de computer te beschermen. Het programma wordt aanbevolen door meerdere gerenommeerde computertijdschriften.

Beoordelingen

Schrijf een review

Jouw mening ...

You must be logged in to post a comment.

Nog geen beoordelingen

Scanresultaat Antivirus

Dit bestand wordt als veilig beschouwd door 49 antivirus

Antivirus resultaat
Bkav
MicroWorld-eScan
nProtect
CMC
CAT-QuickHeal
McAfee
Malwarebytes
VIPRE
AegisLab
TheHacker
K7GW
K7AntiVirus
Agnitum
F-Prot
Symantec
Norman
TotalDefense
TrendMicro-HouseCall
Avast
ClamAV
Kaspersky
BitDefender
NANO-Antivirus
SUPERAntiSpyware
Ad-Aware
Sophos
Comodo
F-Secure
Zillya
AntiVir
TrendMicro
McAfee-GW-Edition
Emsisoft
Jiangmin
Antiy-AVL
Kingsoft
Microsoft
ViRobot
AhnLab-V3
GData
Commtouch
ByteHero
Baidu-International
Rising
Ikarus
Fortinet
AVG
Panda
Qihoo-360
Dit bestand is voor het laatst gescand op