mIRC

Nog geen beoordelingen
Download $20.0

beschrijving

mIRC is een internet relay chat (IRC) client programma voor Windows, dat wereldwijd gebruikt om te communiceren over IRC netwerken. Het is één van de meeste populaire IRC clients die voor Microsoft Windows gebruikers beschikbaar zijn.

Functionaliteiten

mIRC is een uitgebreid Internet Relay Chat programma waarmee Microsoft Windows gebruikers kunnen communiceren, maar ook bestanden kunnen delen, samen kunnen werken of spellen spelen via IRC netwerken over de hele wereld. Gebruikers kunnen met elkaar afzonderlijk maar ook in groepen communiceren. Het programma heeft een heel overzichtelijke interface waarmee de gebruiker aanpassingen kan doen naar eigen voorkeur.
Met mIRC kunnen buddy lijsten aangemaakt worden, bestanden kunnen via mIRC gedeeld worden en andere functionaliteiten zijn meervoudige server verbindingen, IPv6, SSL encryptie, proxy ondersteuning, UTF-8 display en UPnP. Verder kan de mIRC gebruiker zelf geluiden aanmaken, gesproken berichten en notificaties opslaan en ook berichten in een logboek verzamelen. mIRC is geschreven in een mengsel van C/C++ in Win32 code en gecompileerd in Visual Studio.
De krachtige scripttaal van mIRC maak het mogelijk dat mIRC voor meerdere toepassingen gebruikt kan worden van netwerk communicatie tot games. Ook is het hierdoor mogelijk dat de gebruiker het uiterlijk van het programma kan aanpassen. Op de website van mIRC die heel simpel is, staat wel allerlei nuttige informatie en een forum voor de gebruikers. Er is een stap voor stap toelichting beschikbaar waarmee de gebruiker instructies krijgt hoe mIRC te downloaden is en hoe het programma naar eigen voorkeur is aan te passen.

Vergelijking

Vergeleken met andere Internet Relay Chat clients is mIRC bedoeld voor Microsoft Windows gebruikers. Er zijn maar een paar IRC programma’s die voor alle besturingssystemen gebruikt kunnen worden. Dat zijn DMDlrc, ERC, Mibbit en qwebirc. De andere clients zijn of te gebruiken met Microsoft Windows of met Mac OS en Linux.

Conclusie

Voor Windows gebruikers kunnen we de Internet Chat Relay client mIRC aanraden als een flexibel en populair chatprogramma waarmee mensen met elkaar kunnen chatten, in groepen of tweetallen en ook bestanden kunnen delen en games kunnen spelen.

Beoordelingen

Schrijf een review

Jouw mening ...

You must be logged in to post a comment.

Nog geen beoordelingen

Scanresultaat Antivirus

1 bedreigingen werden gevonden tijdens het scannen van het gedownloade bestand

Antivirus resultaat
Bkav
MicroWorld-eScan
nProtect
CAT-QuickHeal
McAfee
Malwarebytes
TheHacker
K7GW
K7AntiVirus
NANO-Antivirus
F-Prot
Symantec
Norman
TotalDefense
TrendMicro-HouseCall
Avast
ClamAV
Kaspersky
BitDefender
Agnitum
SUPERAntiSpyware
ByteHero
Ad-Aware
Emsisoft
Comodo
F-Secure
DrWeb
VIPRE
AntiVir
TrendMicro
McAfee-GW-Edition
Sophos
Jiangmin
Antiy-AVL
Kingsoft
Microsoft
ViRobot
GData
Commtouch
AhnLab-V3
VBA32
Baidu-International
ESET-NOD32
Rising NS:Malware.Install!1.9F21
Ikarus
Fortinet
AVG
Panda
Dit bestand is voor het laatst gescand op