Microsoft Word Viewer

Nog geen beoordelingen
Download Fratis

beschrijving

De Microsoft Word Viewer is een gratis programma voor Microsoft Windows waarmee Microsoft Word bestanden kunnen worden getoond en afgedrukt zonder dat het Microsoft Word programma op de computer geïnstalleerd is. Met Word Viewer is het ook mogelijk tekst uit een Word bestand te kopiëren en via het clipboard in ander tekstverwerkingsprogramma te plakken.

Functionaliteiten

Microsoft Word is een bekend tekstverwerkingsprogramma dat door Microsoft is ontwikkeld. Het werd voor het eerst uitgebracht in 1983 en maakt inmiddels deel uit van het pakket van Microsoft Office programma’s. Omdat een bestand dat met Microsoft Word is gemaakt alleen met dat programma geopend en bewerkt kan worden, zijn gebruikers die geen Microsoft Word op hun computer geïnstalleerd hebben niet in staat met het bestand te werken. Dit komt omdat een het formaat van een document bestand in tekst of binaire vorm op verschillende geheugendragers bewaard kan worden.
Er bestaan veel verschillende bestand types die niet met elkaar verenigbaar zijn. Voor deze mensen heeft Microsoft de Microsoft Word Viewer ontwikkeld. Dit programma ondersteunt binaire Word bestanden (.doc), Office Open XML bestanden (.docx en .docm), Rich Text Format bestanden (.rtf), platte tekstbestanden (.txt). Microsoft Word Viewer ondersteund ook HTML bestanden (. Htm en .html) en MHTML bestanden (.mht en .mhtml) en Word XML bestanden (.xml). Ook bestanden van WordPerfect v5.x en v6.x (.wpd) en Microsoft Works documents (.wps) kunnen met de Microsoft Word Viewer bekeken worden. Het Microsoft Word Viewer programma neemt 24,5 MB aan geheugenruimte in beslag op de computer. Het programma is beschikbaar in meer dan dertig talen.

Vergelijking

Vergeleken met andere tekstverwerkingsprogramma’s is Microsoft Word één van de meest gebruikte programma’s. Het binaire bestandsformaat voor documenten dat door Microsoft Word (.doc) wordt gebruikt is een wereldwijde standaard geworden voor tekstdocumenten.

Conclusie

Voor Window gebruikers die het programma Microsoft Windows niet op hun computer geïnstalleerd hebben maar toch regelmatig met tekstverwerkingsbestanden werken, is de Microsoft Word Viewer een bijzonder nuttig gratis programma.

Beoordelingen

Schrijf een review

Jouw mening ...

You must be logged in to post a comment.

Nog geen beoordelingen

Scanresultaat Antivirus

Dit bestand wordt als veilig beschouwd door 48 antivirus

Antivirus resultaat
Bkav
MicroWorld-eScan
nProtect
CAT-QuickHeal
McAfee
Malwarebytes
K7AntiVirus
K7GW
TheHacker
NANO-Antivirus
F-Prot
Symantec
Norman
TotalDefense
TrendMicro-HouseCall
Avast
ClamAV
Kaspersky
BitDefender
Agnitum
SUPERAntiSpyware
Ad-Aware
Emsisoft
Comodo
F-Secure
DrWeb
VIPRE
AntiVir
TrendMicro
McAfee-GW-Edition
Sophos
Jiangmin
Antiy-AVL
Kingsoft
Microsoft
ViRobot
AhnLab-V3
GData
Commtouch
ByteHero
VBA32
Baidu-International
ESET-NOD32
Rising
Ikarus
Fortinet
AVG
Panda
Dit bestand is voor het laatst gescand op