Microsoft Office Service Pack

Nog geen beoordelingen
officiële website Fratis

beschrijving

Het Microsoft Office Service Pack is een essentiële software update voor Microsoft Office gebruikers. Een Service Pack kan geïnstalleerd worden en daarmee verbetert de gebruiker de uitvoering en vaak ook de veiligheid van het programma. Er komen regelmatig updates uit van het Service Pack, die elke keer opnieuw geïnstalleerd moeten worden op de Windows computer van de gebruiker.

Functionaliteiten

Het Microsoft Office Service Pack vervangt bestanden op de computer van de gebruiker met nieuwe bestanden waardoor bugs, fouten in het programma, worden opgelost en veiligheidsproblemen worden opgelost. Het Windows Office Service Pack bestaat uit een verzameling updates, verbeteringen en software fixes voor Microsoft Windows.
Microsoft Office is een bundeling van een aantal vooral zakelijk gebruikte kantoor software. Microsoft Office bestaat uit het tekstverwerkingsprogramma Microsoft Word, het presentatieprogramma Microsoft Powerpoint en het rekenprogramma Microsoft Excel. Daarnaast zijn er in het Office pakket nog een aantal andere programma’s beschikbaar zoals het emailprogramma Microsoft Outlook, Microsoft Visio voor het maken van organigrammen, Microsoft Frontpage voor het maken van webpagina’s en websites en Microsoft Publisher voor het ontwerpen van professioneel drukwerk.
Verder heeft Microsoft Office het Sharepoint platform dat sterk gericht is op samenwerking tussen gebruikers. Bij grote en uitgebreide software programma’s zoals Microsoft Office biedt het Service Pack zogenaamde patches of oplossingen voor problemen in de programmatuur. Het komt vaak voor dat als er een nieuwe editie van een verzameling van programma’s zoals Microsoft Office uitkomt, binnen een jaar ook het Service Pack uitgebracht wordt met oplossingen voor problemen die in de nieuwe software tevoorschijn zijn gekomen.
Er kunnen meerdere versies van de Service Packs worden uitgebracht voordat er een nieuwe en aangepaste versie van de software wordt uitgebracht. Voor de gebruikers is een Service Pack installeren een praktische oplossing om in één keer een hele set van aanpassingen op Microsoft Windows te kunnen uitvoeren en niet in aparte uploads. Als een Service Pack naast het aanbrengen van nieuwe verbeteringen ook alle eerdere verbeteringen bevat noemt Microsoft het een Service Release. Meestal is het belanrijk dat een Service Release eerst wordt gedownload en geïnstalleerd door de gebruiker voordat deze een nieuwe versie van het programma kan installeren.

Vergelijking

Vergeleken met andere programma’s i s de term Service Pack van toepassing op de Microsoft Office software. Ook voor andere uitgebreide programma’s zijn er regelmatig updates en nieuwe oplossingen voor software problemen van dat specifieke programma noodzakelijk.

Conclusie

Voor Microsoft Windows gebruikers die werken met Microsoft Office is het installeren van de nieuwste Service Packs essentieel om de programma’s als Word, Excel, Powerpoint, OneNote en de andere programma’s zonder problemen te kunnen gebruiken. Ook is het in de meeste gevallen belangrijk om de computer met de service packs voor te bereiden op nieuwe updates van Microsoft Office.

Beoordelingen

Schrijf een review

Jouw mening ...

You must be logged in to post a comment.

Nog geen beoordelingen