Athan-Azan

Nog geen beoordelingen
Download $29.9

beschrijving

De Athan (Azan) is een eenvoudig gratis programma dat de gebruiker herinneringen stuurt voor de dagelijkse moslim gebedstijden en ook meteen aangeeft welke richting de Qiblah is. Het programma is ontwikkeld voor moslims die ver weg van hun thuisland hun dagelijkse gebeden goed willen doen. Het programma kan de tijden en richting berekenen voor meer dan zes miljoen steden wereldwijd. Bij het opzetten van het programma wordt de gebruiker gevraagd naar de exacte gegevens van de huidige verblijfsplaats (land en stad). Dit zijn de gegevens die het programma nodig heeft om de juiste coördinaten te berekenen en ook rekening te kunnen houden met zomer- en wintertijd.
De gebruiker kan de instellingen van het programma naar eigen wensen aanpassen voor de oproepen voor de vijf gebedsmomenten Fajr, Dhuhr, Asr, Maghrib en Isha. Bijvoorbeeld voor de oproep tot gebed de oproep te kiezen uit Mekka, Medina, Egypte of Al-Aqsa.

Functionaliteiten

De gratis Athan-Azan heeft vele functionaliteiten. De hoofdfunctie is de automatische herinnering voor elke gebedstijd, aangepast voor meer dan zes miljoen steden wereldwijd. De locatie van de Qiblah kan ook grafisch weergegeven worden.
De interface voor het programma is beschikbaar in de volgende talen: Arabisch, Engels, Frans, Russisch, Chinees, Duits, Bosnisch, Nederlands, Italiaans en Spaans. Voor het berekenen van de gebedstijden zijn er verschillende mogelijkheden waar de gebruiker uit kan kiezen, namelijk Muslim World League, Egyptian General Authority of Survey, de University of Islamic Sciences, Umm Al-Qura of Twilight Angle).
De kalenderfunctie is ook in Hijri en Gregoriaans en kan aangepast worden aan het land van huidig verblijf. Ook kunnen delen uit de Koran of Suras beluisterd worden en kan de gebruiker een keuze maken uit afbeeldingen van de verschillende Masjids.

Vergelijking

Het gratis programma Athan-Azan voor Windows is een van de bekendste van IslamicFinder producten. De desktop versie werd in 2003 geïntroduceerd. In 2006 werd de eerste Athan-Azan app voor mobiele beschikbaar. Inmiddels worden er ook apps ontwikkeld voor iOS en Android.
Er zijn verschillende gratis programma’s beschikbaar die moslims oproepen voor gebed. Naast Athan-Azan zijn dat onder meer Prayer Times Program, Salaat Time en Adhan van Islamasoft. Maar geen van deze programma’s heeft een zodanig uitgebreide database van locaties, informatie en talenversies als Athan-Azan.

Conclusie

Het gratis programma Athan-Azan is een zeer populair als herinnering voor de dagelijkse gebeden voor moslims wereldwijd. Het is eenvoudig aan te passen aan de eigen locatie en geeft automatisch de juiste richting van de Qiblah aan.

Beoordelingen

Schrijf een review

Jouw mening ...

You must be logged in to post a comment.

Nog geen beoordelingen

Scanresultaat Antivirus

1 bedreigingen werden gevonden tijdens het scannen van het gedownloade bestand

Antivirus resultaat
Bkav
MicroWorld-eScan
nProtect
CAT-QuickHeal
McAfee
Malwarebytes
K7AntiVirus
K7GW
TheHacker Trojan/Downloader.Rameh.c
NANO-Antivirus
F-Prot
Symantec
Norman
TotalDefense
TrendMicro-HouseCall
Avast
ClamAV
Kaspersky
BitDefender
Agnitum
ViRobot
ByteHero
Ad-Aware
Emsisoft
Comodo
DrWeb
VIPRE
AntiVir
TrendMicro
McAfee-GW-Edition
Sophos
Jiangmin
Antiy-AVL
Kingsoft
Microsoft
SUPERAntiSpyware
GData
Commtouch
AhnLab-V3
VBA32
Baidu-International
ESET-NOD32
Rising
Ikarus
Fortinet
AVG
Panda
Dit bestand is voor het laatst gescand op