Aircrack-NG

Nog geen beoordelingen
Download Fratis

beschrijving

Aircrack-ng is een software suite die bestaat uit verschillende software pakketten. Het Aircrack-ng heeft een detector, een packet sniffer een analyse functie en een WEP, WPA/WPA2-PSK cracker. Een packet sniffer is een programma waarmee draadloze netwerken gecheckt kunnen worden en waarmee digitaal verkeer gelogd en onderschept kan worden. Met Aircracking kan de gebruiker van Microsoft Windows controleren of een Wi-Fi netwerk veilig is om data over te versturen.

Functionaliteiten

De Aircrack-ng bestaat uit een uitgebreide collectie software die de veiligheid van een netwerk kan traceren. Het programma Aircrack-ng kan de WEP en WPA codes ontsleutelen, met de functionaliteit van Airdecap-ng kunnen WEP en WPA codes opnieuw versleuteld worden. Airmon-ng maakt het de gebruiker mogelijk verschillende kaarten in monitor stand te kunnen gebruiken. Met Aireplay-ng kan worden ingebroken in een netwerkverbinding en Airodump-ng is het Packet Sniffer programma waarmee de veiligheid van de netwerkverbinding getoond kan worden aan de gebruiker.
Met Airtun-ng kan de gebruiker een virtuele tunnel opzetten met andere gebruikers en met Packetforge-ng worden worden bestanden als versleutelde pakket verstuurd via het netwerk. Het programma Airdriver-ng kan draadloze drivers managen en met Airolib-ng kunnen ESSID en wachtwoorden bewaard worden. Met Airserv-ng kan een wireless kaart van andere computers gebruikt worden. Tkiptun-ng kan een WPA/TKIP aanval uitvoeren en met Wesside-ng kan een WEP sleutel teruggevonden worden voor hergebruik. Met Easside-ng kan gecommuniceerd worden zonder WEP sleutel en Buddy-ng is opgezet als hulpserver voor het Easside-ng programma.
Op de website van Aircrack-ng is in eenvoudige vormgeving veel informatie over de suite beschikbaar.
Naast de mogelijkheid het programma gratis te downloaden kunnen gebruikers ook het Forum en de Wiki gebruiken en in het Aircrack-ng Blog het laatste nieuws over de suite lezen. Er is ook materiaal beschikbaar voor nieuwe gebruikers zodat zij optimaal gebruik kunnen maken van de Aircrack-ng programma’s. Er is informatie over de installatie, maar ook over het verdere gebruik van de programma’s. Ook kunnen andere software ontwikkelaars via de site contact zoeken om het programma te verbeteren en te optimaliseren.

Vergelijking

Vergeleken met andere Packet Sniffers, zoals bijvoorbeeld Fiddler, is Aircrack-ng minder gebruiksvriendelijk maar wel betrouwbaar. Andere programma’s zoals Microsoft Network Monitor zijn niet gratis.

Conclusie

Voor Microsoft Windows gebruikers die hun draadloze netwerkactiviteiten willen monitoren met een betrouwbaar en gratis programma, is Aircrack-ng een goede oplossing.

Beoordelingen

Schrijf een review

Jouw mening ...

You must be logged in to post a comment.

Nog geen beoordelingen